På vej mod et socialt tippepunkt i den danske fødevaresektor: Klimavenlige madvaner kan sprede sig hurtigere end de fleste forventer
Ligesom der findes klimatiske tippepunkter, er forskere og praktikere i disse år optaget af, at der også findes sociale tippepunkter, hvor en befolkning på få år kan ændre holdning og adfærd. DEMOCRACY X vil arbejde systematisk på at eksperimentere med og fremme en ellers ofte overset nøgle i den grønne omstilling af fødevaresektoren. Fremfor at vente på forbrugerne, kan sektoren udvikle nye sociale virkemidler, der kan få idéer og normer til at sprede sig i befolkningen ved at ”smitte” fra person til person i lokale fællesskaber.
14. maj samler vi i Nationalmuseets smukke Glassal inviterede nøgleaktører rundt om spørgsmålet: Hvad skal der til for at etablere et socialt tippepunkt i fødevaresektoren, og hvem kan gøre hvad?
Her vil verdens førende forsker i emnet, professor Tim Lenton, introducere forskningen bag, ligesom professor Bente Halkier, næstformand i Klimarådet og Jessica Aschman-Witsel vil gøre os klogere, mens Claus Meyer vil drage paralleller til sit mangeårige virke for at forandre dansk madkultur.
Der er kun få ledige pladser, så hvis du tænker du har noget særligt at bidrage med til arrangementet, så kontakt projektleder Nana Alsted.